DAAROM WORDT ELKE TOUWFENDER SOCIAAL GEPRODUCEERD


Wie knoopt de touw fenders?

Elke touwfender wordt geproduceerd in samenwerking met een van onze partners. De sociale initiatieven waarmee we samenwerken zijn Wereldwijven en Nieuw Sociaal Werk.
Een aantal getalenteerde medewerkers binnen deze initiatieven wordt door Nautiqo opgeleid. Ze leren werkzaamheden uit te voeren die komen kijken bij de productie van een fender. Allereerst zijn er taken in de voorbereiding van het werk, bijvoorbeeld het op maat maken en sorteren van touwen. Daarna volgen de knoop werkzaamheden. Vervolgens moet de touw stootwil netjes en goed afgewerkt worden. Ook wordt een fender lijn (ophang touw)  bevestigd. Hierdoor kan de stootwil direct gebruikt kan worden door onze klanten. Als laatste wordt elke Nautiqo fender voorzien van een lederen ‘tag’. Deze laatste stap is belangrijk, omdat de tag het eerlijke vakmanschap en de Nautiqo kwaliteit vertegenwoordigd.

LEM LEM IS TROTS OP HAAR WERK!

Lem Lem is medewerker bij Wereldwijven en ze is erg trots op haar werk. Deze manila fender Large is voor de helft af. Het knopen van een touw fender is dankbaar werk, omdat je het product onder je handen ziet ontstaan.

touwfender door lemlem van wereldwijven

Waar staan de sociale initiatieven voor?

Beide werkplaatsen maken gebruik van een netwerk aan werknemers. Deze werknemers hebben om verschillende redenen een een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle mensen van NSW en Wereldwijven wonen in de regio Dordrecht en Rotterdam. Door samenwerking, goede begeleiding en opleiding, realiseren de mensen van Wereldwijven en NSW bijzondere producten. Dit doen ze voor Nautiqo, maar ook voor andere bedrijven. Onder de vleugels van NSW en Wereldwijven krijgen de medewerkers steun en de kans om te leren en zich te ontwikkelen. Zo werken ze begeleidt, in gezellige teams en leveren zo een bijzondere bijdrage aan de maatschappij.

Wil je meer te weten komen over Wereldwijven en Nieuw Sociaal Werk, of wil je je aanmelden als vrijwilliger, neem dan een kijkje op de websites van deze social initiatieven!

Waarom we zo blij zijn met deze samenwerkingen

We zijn trots op het bijzondere team dat werkt aan de totstandkoming van onze producten omdat:.

  • Dankzij onze samenwerking met Wereldwijven en NSW, houden we het traditionele ambacht uit de nautische geschiedenis springlevend.
  • Daarnaast stelt het ons in staat om prachtige staaltjes handwerk en vakmanschap aan te bieden tegen aantrekkelijke en eerlijke prijzen.
  • Doordat we in Nederland te produceren, kunnen we NSW, Wereldwijven en steeds meer sociale initiatieven steunen.
bekijk de producten in de Webshop