Welke maat touw fenders heb ik nodig? Maten & afmetingen

Als je touw fenders koopt voor je boot is het belangrijk om een geschikte maat uit te zoeken. Nautiqo biedt een ruim assortiment met twee type fenders die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en maten. Zo hebben we altijd de perfecte klassieker in de maat die je nodig hebt.

Nautiqo biedt twee type fenders:

  • Traditionele langwerpige vorm is verkrijgbaar in de volgende maten:  XS, S, M, L, XL.
  • Druppelvormige fenders zijn verkrijgbaar in de maten: S & L.*In de maten die vermeldt zijn in de onderstaande tabel is de dikte van het touw-omhulsel meegerekend. 
touw fenders Nautiqo: maten en afmetingen

Het verschil tussen rechte- en druppelvormige touw fenders

Naast de traditionele, langwerpige fenders bieden we onze klanten dus ook ‘druppelvormige’ touwfenders. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide type fenders en waneer is het verstandig om te kiezen voor een druppelvormige fender?

Onze druppelvormige fenders noemen we ook wel ‘Danny’s’. Danny’s zijn kort, maar hebben een flinke omvang. Ze zijn daarmee speciaal geschikt voor boten die wat dieper in het water liggen.

Voorbeeld:
Als een boot met de zijkanten maar een klein stuk uit het water komt, zal een langwerpige fender al snel in het water hangen. Om dit te voorkomen zou je dan kunnen kiezen voor een langwerpige fenders in de maat XS (omdat die lekker kort zijn en dus niet het water raken). Als je voor XS gaat, zul je echter merken dat de fenders vrij dun zijn voor de omvang en het gewicht van de boot. De XS fenders hangen weliswaar niet in het water, maar hebben te weinig ‘vlees op de botten’ om optimale bescherming te bieden.

Door te kiezen voor onze druppelvormige ‘Danny’ fenders heb je genoeg bescherming (ze zijn namelijk lekker dik) zonder dat de fenders in het water hangen! Als je besluit om voor een ‘Danny’ fenders te gaan kun je kiezen uit de maten S en L.

 

Bekijk Danny Fenders

Zowel onze rechte als onze druppelvormige fenders zijn
verkrijgbaar in verschillende maten & kleuren.

Mocht je vragen hebben, of advies nodig hebben bij het kiezen van de juiste touw fender. Bel ons dan op, of stuur een mailtje. We helpen je graag!
Ben je benieuwd naar de maat fender (DanFender) die binnenin de Nautiqo producten zit, dan kun je die maten vinden op deze website. 

Bekijk het volledige assortiment