We ontmoetten Serge op De Hiswa

Stootwillen van touw zijn onmisbaar op een prachtige zelfgebouwde boot!

We ontmoetten Serge tijdens de Hiswa tentoonstelling 2017 in de RAI in Amsterdam. Dit is de plek waar de winnaar van de ABBA (Amateur Bouw Boot Award) zijn zelfgebouwde boot voor het eerst ten toon stelt.

De Nederlandse boot bouw school schrijft jaarlijks deze wedstrijd uit. Uiteindelijk was het Serge Dierick die er met deze mooie prijs vandoor ging in de categorie: Schepen boven de 5 meter.

stootwillen van touw nautiqo

Waarom koos Serge voor een zelfbouw boot?

Serge had nog nooit een boot gebouwd. Hij is echter engineer en project manager van beroep en draait zijn hand daarmee niet om voor een mooi doe het zelf project. Deze keer was hij op zoek naar een echte uitdaging. Waardoor hij op het idee kwam om zelf een kano te bouwen. Omdat zijn vrouw en kinderen een plekje aan boord eisten, werd het project al snel groter. Toen ontstond het idee om een grotere boot te bouwen.

De standaard ontwerpen die hij online vond hadden niet de detaillering en afwerking die Serge zelf voor ogen. Uiteindelijk ontwierp Serge de boot zelf, waarbij hij de constructie en de vorm van de romp baseerde op die van een Whitehall.

Na vele uren rekenen, tekenen en ontwerpen in autocad kwam Dierick tot zijn uiteindelijke ontwerp. Vanwege de complexiteit van het project leerde Serge enorm veel over het bouwen van boten. Het hout dat hij gebruikte voor de romp van het schip kwam allemaal van een boom. Vervolgens werd een stoom oven gebouwd om het hout te vormen.

 

Een klassieke houten boot heeft een set stootwillen van touw nodig!

Nadat Serge zijn overwinning had behaald kwam hij naar ons toe om het goede nieuws te delen. Als de kroon op zijn werk bestelde hij een set touw fenders. We zijn super enthousiast over de prachtige boot die Serge heeft gebouwd en zijn trots op het mooie plekje dat hij voor de fenders heeft gecreeerd. Mooi detail! Denk je er ook over na om een boot te bouwen?  Of wil je je inschrijven voor de wedstrijd, neem dan een kijkje op de website van de Boot Bouw School. 

Gefeliciteerd Serge, geniet van je creatie!

 

Volg deze link om meer te weten te komen over onze prachtige stootwillen van touw!

 

webshop